Astral Projection в Indigo – Недосегаемите

294154_262466213782526_100000574489793_1029916_2098045_n

Астрал Проджекшън в Индиго. Това словосъчетание води до напълване на клуба като безусловен рефлекс. За случката се говори предварително като за чудно природно явление или по – скоро знамение и продължава да се говори също така и след това… до следващото им посещение. Astral Projection е особен вид марка. Като Макинтош на фона на останалите компютри или американските баскетболисти или Михаел Шумахер във Формула 1. Не само, че нямат конкуренция и са несравними, но са единствени участници в своята дисциплина. Съревновават се само със себе си. Карат слушателите да надскочат собствените си граници, да се ъпгрейднат. Сместа, която забъркват се харчи повече от всичко друго и хората са готови на много, за да я имат. Досущ като жаждата за подправката в „Дюн”… споменавана в големия „Проджекшън” хит Dancing Galaxy, който изду стените на балона Индиго в орбита:

–          Spice extends life. Spice extends consciousness.

Astral

Манията по Астрал Проджекшън може би се дължи и на това, че срещата с Ави Нисим и Лиор Перлмутер в живото пресъздаване на класиките им напомня на всеки почитател за първата му среща с електронната музика. Независимо с кой точно стил и коя година. Ярък е контрастът между дотогавашната музика и внезапната среща с шарената футуристична субкултура на рейвовете, където всички са усмихнати отново като деца. Фитил, който е дрямал вътре у нас през цялото време, чакайки да бъде събуден.  И тази идентична реакция на различни хора вече не говори за персонално дежа ву, в което човек не е сигурен, чувал ли ги е някога преди, без да им е обръщал внимание (което е невъзможно) или просто от раз му звучат като нещо познато.  Иде реч вече за родова памет! Родът потенциално са всички хомо сапиенс. А паметта се простира много по – назад във времето, може бии  по – напред. От много преди астралната проекция от Израел или „сънуваното тяло” на Кастанеда. И е поделена между всички ни.

Ефектът на психеделичния транс е като от кръвопреливане. При „астралите” не остава място за друго освен за чиста енергия. В това отношение те излизат извън стиловата рамка на Гоа, въпреки че са сред оригинаторите на звученето. Не че правят нещо по – различно от другите автори в това течение, използват си същата скорост на темпото, вид на мотивите, включително и напявания или семплирани реплики. Обаче го правят с толкова жива мощ, че тя изяжда, поглъща всичко останало отвъд възможните предели на самите парчета и на стила като цяло. По подобен начин какавидата изяжда остатъците от гъсеницата, която я е снесла, за да се превърне в пеперуда и да литне. По подобен начин какавидата изяжда остатъците от гъсеницата, която я е снесла, за да се превърне сетне в пеперуда и литне.

Visions Of Nasca.

Както се поклащах лекичко със затворени очи, усетих музикалното темпо да ми се развива във визия. Картината беше мъглява и безцветна, летях в небето. Далеч пред мен в идеално равно поле се простираха дълги линии. Бях над Наска, в Перу. Носех се  с голяма скорост, успоредно с музиката. Сетих се, че всъщност просто слушам Астрал Проджекшън, но не беше съвсем така. Бях, и в Индиго , и в същото време близо до Мачу Пикчу. Нямах идея за това как текат мерните единици. Щом започнах да осъзнавам паралелността на двете ми Аз, видението започна да избледнява, макар да се борех да го задържа поне още малко с все сили.

В балона на Индиго вървеше вече познатия рефрен:

„When You dream there are no rules. People can fly, anything can happen. Sometimes there is a moment as awaking but you still dreaming.” – И в това време тече легендарния цветен клип със спящата фигура, която се събужда в съня си отново и пак.

Съзнателно по време на слушането рядко обръщаме внимание на смисъла на текстовете и заглавията, ала това не означава че на подсъзнателно ниво те не ни въздействат. Под анимирания купол на Индиго от уредбата излизаха произвеждани на момента фрешове и се загнездваха в нас като друго Аз. Пробягал във времето, духовен воин от маите или друг някой древен народ, част от който може всеки да бъде.

„No One Ever Dreams, dream unfolds….”

Astralia

Докато ги слушах имах чувството, че нямам досег с музика, а контакта се осъществява с  жив човек. И този нов и много по-напреднал разумен вид насреща ми неизменно отгатваше мислите преди още да са се формирали. Това трябва да бе мое отражение!

Cosmic Ascension.

Намирах се в Калифорния, на брега на Тихия Океан, на купон под високи палми с хора от разни страни. Реших да им пусна малко Астрал Проджекшън. Щом чуха Астралите, хората се оживиха. Един от тях на минутата поиска да му кажа кой е автора, извади листче и си записа. После стана и отвори стената на съседната къща. Тя се оказа гараж, превърнат в ателие за правене на музика. Усмихна се и пусна на още по-големи колони транса на всеослушание.  Погледнах го за миг и попитах дали е зодия телец…   примерно. Кимна ми:  „Да, позна.”
Родова Памет.

560121_3695053018181_386129723_n