Интервю Със Звездният ДнБ Новобранец SPOR


От къде си ?

Англия , недалеч от Лондон .

Как се запали по drum’n’bass- а ?

Бях въвлечен в него от няколко приятели аедно с различни IDM артисти ( благодаря на Karl http://www.monaux.com за това ) . Започнах да се занимавам с тази музика преди 3 години заедно с Codec , добър мой приятел и съученик по това време , като проекта ни се казваше Final Recordings , след това продължих сам след като се преместих на Север .

Къде беше първото ти появяване като диджей ?

Renegade Hardware@the End 4ти Март 2005 година , не бях нервен но доста напрегнат , винаги съм бил човек който прави музика , диджейството дойде доста след това – така че да бъда пуснат във врящият котел на the End си беше доста странно преживяване наистина .

За кого си издавал неща ?

Имам договор с TOV Music group – с издания за Renegade Hardware , Barcode , Troubles On Vinyl (като Unicorn ) . Моето първо издание беше за Damaged Minds .

Кои са музикалните ти вдъхновения ?

Опитвам се да слушам колкото се може по разнообразни неща , така че предполагам вдъхновението ми идва от доста различни места . В началото когато започвах да творя бях много впечатлен от нещата които прави Hive , след това започнах да слушам много IDM неща ,
Също съм и голям фен на Radiohead , Pink Floyd , Queen , Muse , Bjork , Prodigy , Lamb , Thievery Corporation и т.н, много чил оут неща и Класика също !

spor
Как определяш твоето звучене и нещата, които правиш ?

Опитвам се Drum’n’Bass – а който правя да звучи колкото се може по динамично и интересно , никога не съм харесвал да взема един лууп и да го зацикля седем минути примерно . Правя доста неща в различни жанрове , като се надявам да почна да издавам някои от тях скоро .

От кой трак, който си направил, си най – щастлив и защо ?

Определено това трябва да е Messiah (ремикса на Konflict – Messiah) – знаех че това ще е голям проект и се превърна в мания за мен за два или три месеца . Бях притеснен , когато го пуснах за първи път , но когато започна и хората си вдигнаха ръцете във въздуха , разбрах че си е заслужавало , знаех че дадената ми възможност е привилегия и знаех че очакванията ще са доста големи , така че съм много благодарен за начина по който беше приет .

Кой е любимият ти трак в момента ?

Не съм сигурен , че мога да стесня кръга си до само една , в момента съм много впечатлен от Hatemachine на Ewun , LP- то на Calyx , нямам търпение да чуя и завършеният violence ( албума на Hive и Co ) . Ахххххххх не мога да пропусна и Monster и Unknown Error на Noisia страшни.

Върху кой проект работиш в момента / какво ти предстои ?

В момента довършвам дебютното си EP за Renegade Hardware , върху което аз правя и дизайна . Ще е доста разнообразно в музикално отношение , но и същевременно ще се придържа към линията начертана от Renegade Hardware . Също имам и трак за излизащият албум на Barcode – Us Against the World , казва се Way Of the Samurai и също така за Troubles On Vinyl ще излезе проекта ми с Codex – Final Reckoning – два трака са : Thousand Worlds и Nothing Loss . Имам също и няколко други проекти , различни от drum’n’bass , които надявам се ще излезат съвсем скоро !

С кого би искал да работиш в бъдеще ?

Честно казано не съм много сигурен , но имам намерение да направя нещо с женски вокали със сигурност !

От кой музикант си впечатлен най – много в момента ?

Не съм сигурен че мога да отлича само един но в момента хора като Teebee , Noisia , Calyx и Pendulum вършат чудеса !!

Кой е албумът, който трябва задължително да чуят всички ?

Squarepusher – Ultravisiter Революция е това !!!

Кой drum’n’bass трак би искал да си написал ти и защо ?

Photek – Ni Ten Ichi Ryu. Има уникален стил и перфектна концепция ! Браво на човекът много яки неща казва , а в музикално отношение го подкрепям напълно !