Отвъд бариерите с Danny Tenaglia

 


Едно интервю, което Дани Теналия охотно даде няколко часа след незабравимата нощ в клуб Ялта на 9-ти април 2008, когато направи 8-часов сет и лазеше по между прожекторите по тавана, играейки си с тях и собствената си сянка… по време на сета си. Човекът, който промени представите на родните денс фенове за парти.

IMG_5317

Бил ли си вдъхновен до такава степен от някого, че да напишеш песен или да направиш миск за тази личност?

От конкретна личност не, но като цяло имам едно такова преживяване, свързано с преместването ми от Twilo в Tunnel. Тогава настъпиха сериозни промени в живота ми, а и нещата около мен се случваха доста бързо. Мога да кажа, че „Elements” е написана под влиянието на всичко това. Това парче има символично значение за мен. Това беше моят начин да избягам от всичко и да се гмурна в клубовете и спомните си от Ибиза, Маями, Берлин, Лондон и къде ли още не. Надявам се да е така и за слушателите на парчето. Те могат да се отдадат на въображението си и да пътуват чрез моята музика.

Знаем историята с ”Bottom heavy”. То се ражда след като правиш ремикс за песен на New Order, който те в последствие не одобряват. Бил ли си някога толкова засегнат от някой от музикантите, които си ремиксирал?

Не бих казал засегнат, по скоро разочарован. Работех по един проект на Prince и той ми каза, че не е много доволен, защото парчето му се струва прекалено електронно. Друг неуспешен проект беше песен на Lisa Stansfield, но за това са виновни „Artista”, които не пуснаха песента, която направих, а вместо нея излезе друга версия. Парчето, по което работих толкова упорито, излезе само в Европа. Също песен на „Blondie”-Nothing is real but the girl”, това щеше да е много голям хит вЩатите. За щастие никога не съм имал проблеми с Pet Shop Boys и винаги сме работили перфектно. Най-голямото mи разочарование е, че имах шанса да ремиксирам ”Thriller” на Michael Jackson и тъкмо когато завършвах парчето през 1994 и избухна скандала с обвиненията срещу него за блудство с деца. Всички, които правеха ремикси на M .Jackson по онова време бяха информирани, че творбите им няма да бъдат пуснати в продажба. Все още пазя това парче и го пускам от време на време, но…

Искал ли си някога да работиш с някой DJ или музикант, но да не си имал тази възможност?

Kraftwerk ме поканиха преди време да съм част от техен нов проект, но тогава бях много зает. В този момент пътувах много и трябваше да наема студио (тогава все още нямах свое собствено). В моята кариера съм работил с толкова изключитлени хора, че понякога е трябвало да се ощипя, за да съм сигурен, че не сънувам. Cerone –“Supernature” и особенно Depeche Mode. Много харесвам Depeche Mode още от осемдесетте, но не съм имал възможност да работя с тях. Особенно бих се радвал да работя с Dave Gahan.

Какво би посъветвал младите DJ, примерно тези, които пускат преди теб?

Единствено да са себе си. Да пускат това, което те самите харесват, а не това, което предполагат, че ще се хареса на хората.

Кога танцува за последно?

Сега в неделя. На парти на Danny Krivit. Харесвам реюниън партитата на master at work и F.Kevorkian в „Cielo” и Партитата на Krivit.

Сам ли си четеш и отогваряш на мейлите и съобщенията в MySpace и Face book?

За съжаление нямам възможност да отговарям сам. Имам един приятел – Антъни, който ъпдейтва сайта и с датите, и флаерите.

Липсва ли ти твоята резидент вечер в New York?

Много. Наистина. Няма как да върнеш времето. Поколенията са други и музиката е по-различна. Не казвам, че не може да се получи, просто трябва да съм по-упорит. За да има смисъл, трябва всяка седмица да съм там, сред хората. Не съм сигурен обаче, че вече мога да отделям толкова много енергия на това. А и няма собственици, който да са готови да изпълнят изискванията ми (Никакъв алкохол в резидент клубовете на Данни Теналия!).

IMG_4248

След твоето шоу, всеки DJ ще бъде сравняван с теб.

Искам да кажа нещо по този въпрос. Всеки DJ заслужава уважение и не бива да бъде сравняван с никого. Не ме сравнявайте с H.Cattaneo или с приятеля ми V.Calderone, който много горещо ми препоръча да дойда тук и се оказа прав. Беше прекрасна вечер и съм готов да отида сега да пускам още десетина часа в Ялта.
От Ялта му казаха че дискотеката е заета за парти на група „ТЕ”,след коетоДани завърши”: Надявам скоро да дойда отново тук”.