Една Българка в Реактора – JUNO REACTOR и Нина Николина

LIVE

Към днешна дата проекта на някогашния транс гуру Бен Уаткинс представя едно съвсем друго лице, лице което обикаля света и успя да спечели симпатиите и на родната публика. 9 – членен състав от общо двама китаристи, една певица и 6 чернокожи перкусионисти, които в продължение на 8 години  взривяват публиката с невиждано никъде шоу.

Така беше и в родната зала Универсиада , където се бе събрала тълпа още от късния следобяд. Хора пиеха, весело бълбукаха в разговори нароени в големи и малки групички под борчетата около мястото на събитието в столичния квартал Гео Милев. това бе радостната младежка глъч на хора, дочакали да видят една наистина легендарна формация вече в продължение на повече от 15 години. Имаше фонве от всякакви възраствои групи.  Всякакъв род фенове – от пънкари и метали, кефещи се на китарните сола на Бен Уаткинс, през етно ориентирани неангажирани хипи – стайл почитатели на Уърлд звученето, та чак до Психеделичните Гоа Транс маниаци в пъстри цветове…. Бяха се събрали хора от цяла България, индивиди със всякакъв интерес, дори имаше облечени в специално приготвени костюми  и фенове с боядисани лица.

Вътре, в препълнената зала бе изградена подобаваща сцена с величествени размери и советление. Подгряващите също бяха избрани внимателно и не подведоха голямата аудитория. Първо родния корифей Климент с авторска продукция, а после и Македонското Транс дуо Шев И Дина, съумяха истински да налеят масло в огъня….

Но нищо не бе в състояние да подготви хората за това , което се стовари върху тях, когато започна шоуто на име Juno Reactor.

2996303398_a8815578a21  В зала Универсиада  се взриви се сякаш не реактор, а цяла една Вселена от безкраен набор звуци, гласове и движения, бликащи, развихрящи се и заливащи публиката в един многоцветен водопад.   Всичко се изгуби във времето на редуващите се химни на формацията от различни епохи. Китарни сола, се редуваха с електронни замеряния, докато не се стигна до Алтернативното Вудуу шоу на Африканците от Анамампондо с безкрайно много барабани и акробатични номера, невиждани досега по родните трибуни. Присъстващите се намираха ту в джунглата на заклинателен танц за дъжд, ту на лов препускащи с копия след антилопи, ту приковани от традиционни японски мотиви. Целият свят бе представен едновеременно и последователно с помощта и на вокалите Таз Александър и Гето Прист, но кулминацията безспорно беше момента, когато на сцината излезе и извиси глас една българска жена…..

Нина Николина изпя със силния си глас три песни, включително разбира се емблематичния хит God Is God с българскиje етно мотиви на “Притурила се планината”  заедно с интернационалния колектив.  Подобно на Космически взрив, след който се образуват нови планети, се извиси изврялия от самите планински дълбини роден, Български глас.  Притулиха се и публика, и самите Джуно Риактър, всички се унесоха  в напева на крехкото обсебило микрофона създание, забравили къде и кога се намират…….

Певица, група и публика бяха безмерно благодарни един на друг , за сътворената общо незабравима напоила душите им нощ !

JUNO3001192886_3087f1dd4e_o2990329088_3dbe380520_odsc6064cq5dsc6127yc32995692187_d4ac0f96bf_opa310743pa310771