РЕЗУЛТАТЪТ НА ТЕРЕНА: БЪЛГАРИЯ-N.O.H.A. 1-1


Аз съм българче, обичам……..
Терен за парти да има, ако може цял парти център да е, партито да се получи, и да има много хора, много диджеи, анимация, и чужди музиканти и диджеи, и ЕмСи – та, и певици – родни, чужди също – и да са известни и публиката наша луда да ги пощури и тях…………….. и тогава…

Всичко българско и родно
…любя:

salut
Млади хора с прогресивна визия, трима на брой пускат, смесват и пеят оригинална своя музика поднесена по нов и авангарден начин. На голям екран на терена зад тях биваха прожектирани цигански каруци, пионерски вратовръзки, детските ни катерушки – все неща впити в бита ни. Смел ход, който гарниран богато с бийтбокс, акордеони и рецитал на „Аз съм българче” направи така, че картинките да ни станат мили и да вдигнат всички на крака. танцуваха без изключение на оригиналните Името на въпросния проект е „Булгар Булгар” . След тях в същия дух продължи и Коста Костов от вече утвърдената формация Balkan Express с нови балкански ритми а ла Костурица удавян в бас чат – пат . По същото време пък в основната зала други трима млади български таланта, двама на барабани – Oxydant и Tulpa и един зад пулта пак на живо – Дики, творяха до степен да бъдат помолени да останат с половин час повече да налагат барабаните преди началото на гостуващите формации от Германия и Русия – N.O.H.A. и Компот, които пък задържаха танцуващата младеж чак до сутринта.
….тача:
Да мога да се изрепча като Бай Ганя в гърдите и да заявява на целий свят: Булгар! Булгар!… и да имам право и аз да се гордея. Теренът на парти централата бе препълнен, както никога досега при това на ново по рода си събитие,като никой , нито организатори, нито изпълнители не се бе надявал на подобен по размерите си успех. На терена присъстваха близо две хиляди души.

…милея:
Когато към един и половина на терена стъпихаN.O.H.A. (Noise Of Human Art) основната зала бе претъпкана отвъд всеки възможен предел. Сцената бе завладяна изцяло от безподобен по рода си фронтмен –Минерва.

Minerva and  phillip
Стройна и стилна в своите феерично бели дрехи, красивата испанка още от първия момент впи своето уникално присъствие във всички наоколо. Пееше еднакво добре, и на английски, и на испански, че и на български с едно безкрайно: Софияяаааа Публика и група си обменяха енергия през цялото време и както групата призна впоследствие, на подобен род посрещане не са попадали. Най – отпред имаше мнозина, които пееха текстовете от песните. Началото на кулминацията за вечерта бе когато на средата на купона Ем Си Шеви (Chevy) обяви със смях как 8 канала от въпросния пулт, струващ 30 000 евро излязоха от строя вследствие на изливане на порядъчно количество бира в него. В първия момент обявиха, че ще бъде направена пауза, тъй като не можеха да си представят да минат без звука на германския си колега, наказващ барабаните си вече напразно. Минерва обяви, че се търси човек, който и да е, да прави бийтбокс редом с Шеви наместо барабаните….никой не понечи. И тогава тя го направи. Зареди бийтбокс на микрофона си, докато Шеви поддържаше втори бийтбокс редом с рими….Минерва започна да свири с уста по фамозен начин в продължение на няколко минути…..Шеви запя едновременно с два микрофона, а ветерана – саксофонист Филип Ноа извади друг специален двоен по размер бас саксофон, с който се превърна в електронен мишпулт….докато през това време пулта бе оправен и проработи. По време на парчето Dive In Your Life от едноименния им последен албум Шеви не издържа и наистина се хвърли в публиката, от където не поиска и да излезе. Все пак бе издърпан обратно от Филип. Чешкия основател на формацията пък изкара със саксофона и родно нашенско хоро. След куп бисове и минерва представи целия колектив на германската формация, които вкупом и поотделно се поклониха пред митинга на терена на парти центъра в София.

Българин да се наричам
Първа радост е за мене !