Ново Cтроителство – Picotto + Calderone

 

Столичният клуб “Ялта” се премести в нощта срещу събота. На ветераните от бранша явно им доскуча да канят видните си чуждестранни гости все на едно и също място и запретнаха ръкави да преустроят зала “Универсиада” по неузнаваем начин за седемчасовата „Solar”-на визита на Мауро Пикото и Виктор Калдероне.

Copy of DSCF3484
Пръв на строителната площадка застана Мауро Пикото (Mauro Picotto).
Лъчезарният италианецът смеси с постоянна скорост на гигантското светещо скеле стоманен небостъргач от възможно най-изчистено електро. Изсипа цимент още и още, тук–там някой друг камък, поля и с постепенно усилвана струя вода. Бетонът засъхна. И така повтори етаж след етаж, час подир час. Първи етаж, плочата – сложена. Бетонът пак се излива, наслагава се, стяга, наслагва се, стяга и изсъхва след много вода.
Бяха махнати всички седалки от едната страна на залата с цел да се освободи повече място за клабърите, срещу които се извисяваше пултът – тераса. Това бе и сърцето на кошера. Оттам диджеят– майка обсипваше с електричество де що има перчем наколо.
Всъщност не човек бе на „котлоните”, а командващ 3–4 хиляди робота компютър– мозък. Роботи, заредени с висок волтаж , движещи се с отсечени движения наоколо. Завиващи остро, въртящи се в кръг, смазваха чарковете с по бира за 8 лева, без да се стесняват изобщо…     и пак наектрелизирани оживяват.
Наместо анимация и традиционните за подобен род електронни приютявания украси, организаторите предприеха една по – мащабна офанзива. Инсталирана бе най– голямата светеща стена пред пулта. Той пък бе също така обрамчен от всички страни с безбройни подредени мигащи лампички.

dscf34971Към три и половина на покрива на току–що завършената сграда– видеостена, подобно на спрял най – горе външен прозрачен асансьор, на командния пункт застана Виктор Калдероне (Victor Calderone). Той най–грижливо се зае да довърши вече започнатото: отгоре надолу, пак етаж по етаж, прокара навсякъде в сградата електричество, топлина и… естествено светлина.
Апартамент след апартамент – шпакловката и замазката бяха ламинирани, а теракотените плочки поставени. Асансьорът не спираше да снове нагоре–надолу, блестящ и искрящ… и всички присъстващи бяха в него.

dscf3464