Вибрищата Столица на OUIM

ouim

afrotrance – spiritual energy

OUIM.ORG се изпразнуваха пет години от създаването си по най- запомнящия се възможен начин.

В последните години Парти центъра на 4 – ти колометър се наложи като столица на столицата поне що се отнася до електронните музикални изяви у нас с по 2 – 3 качестевни партита на седмица. Няма и как да е иначе. Не всеки би се осмелил да наеме големите зали в “увеселителния комплекс” без сериозна подготовка. Там неотклонно се събират Дръм енд Бас почитателите,  често биват провеждани и хаус и техно и всякакъв род мероприятия, както и всякакъв род експерименти с българско и международно участие…   с изключение на Транс мероприятия.

Транс сцената, когато фактически не е на открито край огньовете през лятото, напоследък се смали съвсем и доколкото въобще се забелязва, това е едниствено в Пловдив. Но ето че този път случката се случи на 4 – тия километър на влизане в столицата… и то каква случка.

Транс Психеделичен искат си старите кучета отблизо и далеч, по – модерните слушатели пък захождат към Прогресивното звучене – но може ли да се угоди на всички ?
– Може ! – рекоха от OUIM и го направиха:
Две зали с две мелодични сцени – бърз и припрян ритъм с контра насреща бавна и хипнотична.

Чак от Швеция дойде находчивия диджей от Vibrasphere. От Унгария редовия Чил смесител Calumet, от Македония психо – тандема Shev & Dina, родния автор и корифей Климент, не мина разбира се и без Дарк ветераните на тепетата Gain Reduction.

Още в самото начало добре начена Yoz и така си остана вихъра на max чак до самия край със  Sandal Wood.

Вибрациите обхаванаха всички с мекия съновен воал на нощта. Накараха хората да забравят кои са, къде са… постепенно наслагване на звуци, покриващи като първи сняг измръзналите души наколо. Този сняг от звуци ги покриваше и осребряваше, изолирайки напълно случката от околния свят подобно на стъклено кълбо – сфера, в което всички са добороволни затворници. vibrasphere

Докато Климент и Шведския корифей дирижираха умело желанието на посетителите, в съседната, по – малка зала вибрациите бяха от по – друго естество. Като в стая с криви огледала се бяха прикрили и сляли умело в едно цяло хора, звуци и   фосфориращи психеделични рисунки. Тук бе скрит калейдоскоп с главни магове Gain Reduction и Дина и Шев . Тайното сърце на нощта, което пулсираше с мозъчния ритъм на самозабравили се в насалада Психеделични фенове.

zodiac youth – devil circus

Всички бяха задоволени до дъно. В студената февруарска нощ насред тълпата се развихриха и съвременните нестинари с въртящите се пламтящи факли – комети, стопявайки и последната сянка в нощта….
Нощта , която този път принадлежеше на рожденниците OUIM, преизпълнили подобаващо първата петилетка.

ouimrdfeb20094km_149ouimrdfeb20094km_by_lassi_003-75ouimrdfeb20094km_by_lassi_003-21