Колизеума на Varela

Кристиян Варела

Когато стане дума за наистина голям електронен гиг у нас, единственото достойно място се нарича зала Фестивална, мястото което малко на брой пъти се осмеляват организатори да пробват да напълнят, още по – малко пък за Техно мероприятие… А ако искат организаторите и хората да не мърдат отпред колоните, се викат или един наистина нашумял диджей, или много на брой диджеи. Ренесанц направиха и двете – поканиха за хедлайнър на Battle Arena Кристиян Варела, признат за най – добър Техно диджей за изминалата година и още цяла пасмина “твърди естествоизпитатели”.

FESTIVALNA

dsc02417dsc02420dsc02461dsc02476dsc02394dsc02453

copy-of-dsc02468dsc024831

Идеята бе да се издигне гигантска арена за диджеи – гладиатори, разпределени по двойки за последователни единоборства в тежка категория. по план започнаха Балтазар и Джакрок, след тях щяха да премерят сили Испанските колеги Варела и Бандо, след това ветераните от старата школа Дейв Дъ Дръмър и Крис Либерейтър и накрая германските педставители на тежкия звук……….Вместо това какво стана към един часа:

dsc02397 Кристиян Варела дойде, видя и победи ! ………..  и не само победи ами разруши цялата концепция за сътезание, отвявайки  всяка конкуренция и техно – душица, присъстваща на бруталната арена на саморазправата. Не се спря нито за миг, никакво намалявнане на темпото. Вкарваше мотив след мотив, зацикляше ритъм, после плесваше отгоре му бас, после нов и отново ритъм и пак – за всички да има, до крак !  Хората бяха вкарани в клетка, от която не им се мърдаше никак. Той – римския император, те всички – верни поданици до гроб.

Хората не бяха на Фестивална Арена, а кукли на конци в Колизеум, вещо дърпани от кукловода Варела !

dsc02444