Транс с Мохикански Цървули на TRAKIA PSYFRIENDS

Край Миладиновци, Ямболско

scene Е

дин мечтател на име Патрик, роден и живял в Швейцария, Италия, Франция, Израел, Испания и понастоящем в България, обяви преди няколко месеца, че ще се проведе музикален фестивал на открито за почитателите на Сайкъделик транс звученето. Нещо повече, според предварително анонсираната програма за мероприятието то щеше да продължи една цяла седмица с повече от 50 транс диджеи и изпълнители на живо от множество страни… тоест един човек щеше да се опита да осъществи събитие от безупречно световно ниво сам в чужда страна, и то в обезсърчена България, с отдавна изгубили се Транс фенове.

Това бе край Тополовград. Оттам през стръмните Манастирски Възвишения, наподобяащи Алпи и отвъд тях край един язовир Миладиновци и накрая и ПАРТИТО!

place

Познатите като отдавна неизпитван екстаз Психеделични звуци!
Озвучителна система като в Зимния Дворец или на Стрийт Парада. Пред нея една ширнала се надалеч окосена долина, обградена от двете страни с тръстика, цяла тресяща се в транса.
DSC05126 Уестърн, наподобяващ на вид на Озора в Унгария, където всяка година се провежда  едноимения голям фестивал, събиращ хора от цялата планета.
Тук, в Ямболско също видях хора от къде ли не , от Германия, Португалия, други,  и от Австралия, Гватемала, Корея.

Повечето пристигнали артисти, музицираха на живо.

Сериозно впечатление направи във вторник вечерта руснака Longli. russian Смесваше с неизменно жив ритъм фолклорни напявания от изтока, запада и Балканите с неизбежната като обедно слънце през август психеделична мощ на транс бийта. Шапчицата на главата му наподобяваше еврейски равин, макар и твърде пъстра на цвят.
На следния ден Мексиканския гост, когото дотогава всички мислехме за поредната луда глава, реликва от Гоа, застъпи на сцената за да разкрие с микрофона в продължение на цял час пророчеството на маите за края на света… през 2012 година… с пробитите си уши, ноздри, вежди, скули и дори зъби. След речта си ни замери с бая брутален транс без да спира да танцува зад пулта с Мохиканските си цървули.

nightscenevisualitz

showers

Огромната беда на фестивала засега остава повече от слабата посещаемост. Едва стотина чужденци, половината от които артисти. Те се отзоваха нормално на зададеното качество, но не и българите. Българите, които не са виждали досега подобен род размах и качество на открито никога, явно така и не повярваха че това ще се случи наистина.

 

DSC05150