Spirit Of Bourgas: Електронния дух на Бургас: Диджеи, емсита, фокусници

 

Journey Inwards

ltj2

Въпреки че на второто издание на Спирит-а бяха дошли главно любители на Рока, се намериха достатъчно хора, които да запълнят поне половината от плажа пред централната сцена близо час след като Фейт НОу МОр слязоха от нея.Причината бе добре познатия у нас вече тандем Ел Ти Джей Букъм и Ем Си Конрад.

Ето че най сработената ди джей – ем си комбина (работят заедно вече 16 години) отново не слезе нито за миг под най – високото възможно качество в двучасовия си сет. Позастарявящия маестро на джази звученето бе винаги удачно „засичан” като темпо и настроение от своя не по – малко легендарен колега с микрофона. Високия и подвижен Конрад, койтос характерния си премерен стил, лишен от всякакви излишни крясъци и махания с ръце дори се въртя до сутринта из фестивалната гора от сцени.

Това, което събуди хората, пренасочи анимацията в правилните коловози и просто изби рибата в морето с все спасителите, обаче бе Subfokus.

Англичанинът се превърна в приятната изненада на фестивала в първата вечер. Умело редуваше на степени изчистени бас насъсквания с лирични вокални отклонения, докато не затанцува и пясъка по плажа в часовете.

Не може да бъде пропуснат „върха” на местната дезорганизация във връзка с неадекватния къмпнг, разположен на плажа вместо в гората, с отделна цена и входове, на които човек дори да иска не можеше да си купи пропуск.

Холандската сцена не бе на нужната висота  в първия ден, но постепенно налучка верния тек – хаус тон и на поправката в събота си взе изпита, превъщайки се в спасителен остров за електронните фенове. Те вече са настръхнали в очакване на закриването днес от Експерименталните „икони” Кристъл Метъд, от които очаквайте и ексклузивно интервю.