Thriller – Paul Oakenfold`s birthday at Yalta

Oakenfold – Southern Sun

София в нощта на ПОПА! Навръх рождения ден на покойния крал и минути след концерта на кралицата, Пол Оукънфолд за пръв път застана на роден Български пулт – в Ялта, където насред собствения си рожден строи мирно последните оцеляли…

и ги взриви!

DSC06434

Дискотека! 

Бяхме забравили какво е това…. Тръпката на 90-тте, първите години на демокрацията, излизането от тийнеиджърските години, когато и да е, където и да е ….

Купчините хора под лазерните лъчи, облечени предизвикателно, с очила, свирки в уста и запратени в тремор тела – фантастичния свят на младите хора… и диджеите, които промениха света.

 

Един от тях е и легендата Пол Оукънфолд. Не е известен със свои албуми, но въпреки това е начело на една от най – старите империи в света на музиката – Перфекто Рекърдс. Там дава път на много от начеващите звезди в хауса и Транса, години преди въобще повечето хора да са чули за пръв път за клубна култура.

 DSC06417

След полунощ хората пропъплиха в Ялта, своя добре познат стар мравуняк.  Постепенно напълниха култовия клуб срещу Университета, всеки се стремше да запази добра позиция с видимост към пулта. Там млад диджей подгряваше докъм два часа, когато вече посетителите си мислеха, че музиката е вълнуваща, докато…

на пулта изведнъж налази чичо Пол.

Не чичо обаче дойде, а свежарка, който се изкефи на феновете още от самото начало и не само пулта налази, ами и крайници, и клетки, и кръв. Налази ни целите отвън и отвътре, ТОТАЛНО!.

Транс ли сте слушали: “Чакайте малко да ви обясня “…

DSC06467

След началния тласък премина плавно към хаус, нарязваше на тънко и дълго препускащите по вени и артерии мотиви, преподреждаше пъти пъти поред. Явно бе слушал какво се пуска и харесва тъдява преди да дойде и неговия ред, та се наложи да преподава доста уроци.

 А той преподава от 20 години, и то съвсем не само на обикновените люде. Услугите му през годините са търсили и намирали с успех U2, Depeche Mode,INXS, Massive Attack, Simply Red, M People, Cabare Voltair, New Order, Underworld, The Orb, BT, Man With No Name, Tiesto, Mоby, Justin Timberlake, Snoop Doggy Dogg,  Neneh Cherry и разбира се Мadonna.

 Обля потните ни вече към средата на сета тела с хладките вълни на времето. Два пъти ни замери с  доразработената си класика Not Over Yet – само миг от галактиката свои преработки.

Някъде след втория час бавно през звуците си проправи път, като гръмотевица през наслоените музикални облаци до болка познатия Трилър на Джако…. Пол смесваше наживо най – обсебващата възможна версия…

Болка навръх рождения ден на краля, преминаваща в радостта на рождения ден на големия диджей.

 Сладък сладък трилър!