Завръщане В Бъдещето с Ben Long, Reaky и Frank Kvitta

Urban society

Ренесанц  ангажираха Техно младежта у нас като за пореден  път  докараха накуп възможно най  – много имена от различни държави и техно течения. След като тушираха конкурентите си от Метрополис в последните  година – две, пращайки ги твърдо в сферата на Хауса и останаха монополисти на техно небосклона, Балтазар и Джакрок показаха, че има тепърва с какво още да изненадват. Urban Society  се проведе в грамадно хале без прозорци , което служи за истинска  картинг писта.

По план към полунощ  международното участие следвше  да започне с Глен Уилсън, той не се появи поради провален полет. Провал на сцената обаче не само че нямаше, ами бе изнесен рядко добър сет от неизвестниа досега у нас словенец  Reaky (Реки).

Reaky on stage.jpgВисокия млад изпълнител, който в началото на мнозина взеха за ДжакРок, всъщност има множество собствени издания и лейбъл  като издава съвместно дори с Тиесто. На Автомобилната нощна писта на Ренесанс  той пускаше техно разбира се, но с широко скроеното звучене и постоянен ритъм, без да е отживелица .  Плавни преходи с несекващ плътен бас се лееха из хангара на откоси като от оръдията на армиии танкове, форсиращи из виражите на пистата. За финал словенеца съвсем на място избра скоростна версия на вечната авто – класика The Chase на Georgio Moroder . Carting.jpg

Множеството пръснати автомобилни гуми, огромните порутени прозорци с мержелеещите се през тях блокове и фабрики на Дружба и Младост и разбира се перфектния звук, който се получаваше вътре, докараха специфичната взривяваща сетивата Атмосфера на първоначалните  Рейвове. Това е то! Независимо дали става въпрос за забранените партита в складове и подземия в Англия отпреди 20 години, по улиците на Берлин или в спортните зали – балони в София през втората половина на 90 – тте, независимо на каква възраст и кой стъпва за пръв път на такова парти и вижда такива хора и картини, ефекта е един и същ – полудяване.

Полудяване е и  това, което стори на публиката  отколешния герой на технологичния  строй Бен Лонг. Бен дойде, заръкомаха  с усмивка под напора на траковете  на Space DJz, поскречира на воля, насъскваше басите докато и ограничителните гуми по пистата се затъркаляха из завоите между колоните, а накрая се и качи да потанцува на самите колони отпред. 

Ben Long

Франк Квита, бе поканен на пулта предварително и напрегръщан от Бен . Англичанинът зареди  култовото Ballpark на татко Beltram, а после се отдаде на фенки, които току извличаше през огражденията.

След масирания  обстрел с танкове и ракети Земя – Въздух – Огън – Огън – Беля на словенеца Реки, Бен Лонговските сирени на линейки, полиция и пожарна , които откараха „ранените” (тоест всички) до Джурасик Парк наместо у дома, Квита показа че динозаврите пък в този преголям физкултурен салон са още по – зли, мощни и гръмогласни.  Всъщност не някакви изкопаеми стари влечуги, а завърнали се от бъдещето Мега-Дино-Роботи, които изринаха и последните запаси непокътнат разум на всички.

Честна дума, чувствах се първобитен, превъртял няколко  века напред. 

rave Blast.jpganimated fansfront row.jpgreanimation.jpgtechno step.jpganimatrix