Sharam от Дивия Запад

Secret Dubway

Снощи в Ялта дойде Шарам. Снощи доста хора, които не бяха се изсилвали на парти от доста време си показаха носовете. Снощи в София бе представено най – новото от най – новото, ама наистина най – новото.

 Шарам Тайеби доскоро бе известен най – вече с това, че е полoвинката от Deep Dish,  загнездили цялата „империя” с безброй ремикси. За разлика от съвместната (с Dubfire) продукция, той избра да насочи и реши кариерата си с цял студиен двоен албум. Истинкси взаимосвързан арт – проект с цялостна концепция. Get Wild…. Всъщност иде реч за Wild West имидж, ако все още има хора по земята , които да не са го слушали.

 Get Wild

Такава бе и Ялта – див запад с танцьорките по гамаши и шапки. С анимацията на препуснал на кон „бате Шарам”. С пъстра орда , танци и пиене в топ Saloon–а на деня.

 Сета на израелеца бе структуриран около албума като естествени котви вътре бяха She She Came Along и Don`t Say A Word (ако наистина има такива, които не са пускали радио поне от пет седмици). И знаете ли какво ? Този тип взе, че ги омеси по – добре, отколкото би могъл да си представи някой (който не дойде например). Личеше, че човека е на обиколка по представянето на новоизлюпеното си чедо.

И въпреки това, не отделните парчета  белязаха вечерта, а цялостната мозайка.

Как стана така? Ами за разлика от повечето свои колеги и конкуренти, които ни се сториха ефективни със стриктен стриктен минимъл „‘щото на ‘тва се кефи та’я тълпа”, а показа свой собствен стил на смесване. Жигосан с негова лична дамга. Всеки да я разпознава отчетливо и никой да не може да изкопира.

 На точно такава „закваска” не бях попадал…

Дигуийд например сменя траковете толкова плавно, че никой не разбира кога и дали се случвало изобщо това, повечето други избират универсалния „финт на насъскванията”. Проповедникът от Светите Земи обаче печели с проста подмяна на ритъма. При подмяната, обаче няма никакъв преход. Независимо дали става въпрос за скок вътре в дадена мелодия или ни замеря следващата. Ще каже човек: „Ама нали е диджей, трябва да смесва, да има постепенна смяна на темпото, да ги редя просто като в плейлист и аз мога.”

Е да, ама щом при всяка подмяна се случва изстъпанчилия се нов ритъм да уцели слушащите на същото място като предишния, все едно да бъде улучвана десетката на мишена с всеки следващ куршум отново и пак…

 bg sharam

Това определено не е просто.