Група Балкански Учени

Поколения наред , от Средновековието още се предавало по наследство умението на алхимиците… От камък те не успявали да добият злато, после групи съветски учени извършваха научни открития… Бермудския триъгълник, лекарства за СПИН-а, начин да се спре световната криза или пък как да ги стигнем Американците ние…
 
И сега, в ранните часове на 29 – ти ноември, 2009 – та година, минути след незавършека на неприключващото монументално парти на 4 км под надслов Balkan Scientists е моментът Дами и Господа, да оповестим като осъществен факт вече официално новината за успеха на малката Група Балкански Учени изследователи в областта на музиката. Техния усилен близо двегодишен труд даде неоспорим резултат. Те извършиха скок в развитието на човечеството едновременно отговаряйки на ГОЛЕМИЯ въпрос аква ще е следващата най – хитова музика. И не само на него, на много други също, като например възможно ли е да накараш младия българин да поиска да си изцапа ръцете със селски труд, има ли безалкохолно вино и много други.

DSC07844

Снощи, уважаеми Дами и Господа, в голямата лаборатория на 4 КМ, наречена неслучайно Парти Център, опитните млади софийски, несофийски и чуждестранни зайчета бяха подложени на ултрасвръхканализираната терапия на новоизобретените лекарства на групата Балкански Учени. Хорицата се озоваха пред гласа на народната певица Янка Рупкина в акомпанимент на Васил Гюров от група Ревю, една невъзможна наглед комбинация (само една от безбройните такива) Това терминира представите на всички присъстващи за така нареченото време, такова не съществуваше, този фактор отпадна.

В другата секция на парти – лабораторията пък и елементът пространство бе ликвидиран. Там виден алхимист, роден тук, но покръстен в нововсъздадената Бразилска религия НаКопаКабанаСеЧувствам извади от пазвата странна на глед шарена змийска кожа опъната на клечка. Беримбао. Долния й край бе потопен в нещо като кратунката на Дон Хуан, докато подрънкваше върху нея с лък наглед цигуларски, въпреки че техническите ни експерти все още твърдят че това не е възможно от научна гледна точка…

До него пък се мъдреха в тандем още двама от учените с гайда и бас китара – нещо което от културния ни отдел също така не могат все още да проумеят. Разбира се присъстваше и удараната група на хардлайнерите от Алхимическото звено – Бъни и Шамана. (познати с упойващите си непланирани изяви пред народният Театър всеки по – топъл ден от годината, да там край фонтана.)

DSC07851

Бъни е резултат от експеримента на предното поколение учени, които клонирали барабан в човешка яйцеклетка. Факт е, че присадили тъпанче, малко на размер към човешки ембрион в начален стадий на развитие.. . и резултат бил той – Бъни.

А да сте чували наскоро нещо за популярния Боби Турбото ? (спомняте си го от предавнаето „Сблъсък” на Иван и Андрей по БиТиВи) Не, най – вероятно. Същия този Боби Турбото, който приканваше повече агент Смит-овци да го атакуват в клипче римейк на Втората Матрица: „Елате Повече, Елате повече!” бил ускорил прекалено турбото (По Наши проверени източници), та излетял в околоземна орбита , но наскоро се завърнал, само че поради уникалността си бил прихванат от Наса и препратен за опитите на същата Балканска група учени преди време,. Те вече вече били синтезирали по това време в чист вид друг напъпил с нестандртния си артистизъм роден феномен, Бичето. Бичето (по все още непотвърдена информация) излязъл от село за пръв път и на път за града бил блъснат от магаре, засегнато о тежък Магарешки Грип… Спасили, каквото можали от него и съединили есенцията с гените на Боби Турбото и така в лабораторията на 4 км се появил новия хибрид на име и микрофон – Шамана.

За третия от секретния отдел на групата балкански учени, Дани, за който има сведения, че е потомък на племенния вожд на първите австралийски аборигени (всъщност рода, който открил инструмента на име Диджериду) нямаме позволение от правителството да предоставяме повече информация….

А най – голямия експеримент снощи бе Грънчарницата. Да, уважаеми зрители, можете да се уверите лично от настоящите кадри за наличието на грънчарско колело и глинена работиолница, истински и брутално подлочени на масирано балканско музикално облъчване едновременно от два реактора в двете зали на лабоарторията.

DSC07864DSC07850

Часът по трудово обучение се провеждаше по средата между залите. Там се смесваха бийтбокс и зурла, акордеон и цигулка и каквото още можеше (или не можеше) да сепомисли. Изработените глинени фигурки предстои да участват и в бъдещи научни експерименти.

Най – голямото постижение на скромната Балканска група учени бе всъщност изобретяването на най – новия музикален стил, който според статистическите проучвания на всички агенции, се очаква да доминира повсеместно идните месеци и години.

Gaida`n`B ass, или съкратено GNB, се очаква скоро да бъде патентован от откривателя си, DJ Dharba. За смисъла на неговото име се поинтерсува дори именития Дарт Вейдър, който кацна лично към края на партито, обявявайки на всеослушание, че с мрака е свършено.