Back 2 back 2 HMSU

 

HMSU – Обединението на тежка музика и звуци, отбелязаха поредния си рожден ден, разбира се в Парти центъра на 4 – ти километър, под амбициозния надслов – програма “Back to back” – седем на брой колаборации на живо български – чужд диджей.

Комбинацията Дръм енд бейс, тийнейджъри в заведението и познатите 7 родни диджея през последните няколко години се превърна в запазена марка, в еталон не само у нас, но вече и като популярен промоутър, който е познат на всички големи имена в жанра. Няма известен бас продуцент, който да не е идвал у нас по тяхна покана, при това обикновено повече от веднъж. И неизменно, гиговете им са с внимателно подбран състав от гост/и, момент и начин на представяне, както и разбира се “твърда неизменна аудитория”.

Съобразено с общата световна тенденция в дръм енд бейса, а именно масови колаборации в микс, партито предложи нов вид постройка на изгладнелите за бас линиии нахъсани фенове. Всички любители на тежкия и бърз бас бяха надлежно удовлетворени – никакви емсите, само една зала – без излишни разводнявания. На всеки час се сменяха тандем диджеи. С всяка смяна биваше предлаган раличен подход.

Най – напред почнаха Harris (Гърция) и Exo, които не спряха от самото начало да се насмитат един друг по начин, най – безогледен за уредбата, чашите по баровете и триумфиращите младежки кецове. Абе, гледа го човек Жоро (Ехо), човек с интелегентен уравновесен фейс, а как да предположи че може да излее толкова некултивиран бяс през колоните ?!

Като в жребий за купата на Англия между два неочаквано добри за букмейкърите съперника премина сблъсъка между американското острие Jackie Murda и нашия мил Acidtrip. То като тръгне веднъж така партито – те така е до края.

За лайв любимеца на родната аудитория Konspirator бе отредена тежката задача да се справи със смразяващия (не само като име) Twisted Individual. Наистина се получи могъщ сблъсък на различни менюта, което обаче не повлия на плавността на преходите между траковете.

Мoмента с преходите бе доизкосурен до краен предел като че ли при трептящата в ритъма цигара на Mocks, който непукистки оставяше всяко второ парче на масивния син на германската обширна земя Kaiza… който поостана след сета им да проследи отблизо началото на най – дългоочакваното за вечерта сражение.

 

Cooh и Panacea – безспорно двете най – големи имена измежду всички участващи в тази война на световете. Битка между двамата обаче не се състоя. Те просто се сляха в  едно цяло, от самото начало плътно до края. Моменти на преход изобщо нямаше. Известно е че и двамата записват за лейбъла Position Chrome, но това бе, сигурен съм, предварително отрепетирана изява (ако ли не – тогава по –  добре.) Все едно си бяха отдавна сработено дуо творци.

Всеки един бе с отредена роля на пулта – съобразена с личните му особености. Лудият Панацеа със сребърните си зъби акумулираше напрежение, после го бълваше на басите с размахани юмруци и нечовешката си  усмивка със сребърните си зъби, то Иван (Кух) бе плътно съсредоточен в техниката на пулта, с който сякаш се бе скачил като щепсел в контакт.

Да, това бе изява, която дълго ще се помни, при това и от присъствалите в залата всички артисти.

Последва единствения състоял се за вечерта истински стопроцентов батъл. Nocturnal и Targy я взеха тая работа с битката насериозно и се захапаха не на шега: “Я чакай сега да ти обясня на теб аз…” и така. Занадцакваха се отначалото още, Nocturnal нададе Slip Thru на Еd Rush & Optical, ала Targy изплува в плътната мъгла с вклиняващ се до мозъка на костите плътен ритъм.  Редуваха се от началото с по едно – две от единия, после съперника поемаше инициативата, за да се стигне до по няколко злобарии, сглабяни за по не повече от пет минути само и само да успее всеки от двамата да надмогне над другия в изциклилото извън коловозите нечовешко единоборство.

Накрая, след като всички в парти централата, бяха преоблъчени до пълно разграждане на атоми като изпод земята се появиха с големите лопати двама братя – гробари. Испанецът Dub Elements i Ogonek, да положат отгоре ни последната бас линия, тежка колкото Тец Марица Изток, Кремиковци и Нефтохим взети заедно, която накрая бе правата линия на абсолютната смърт.