Psy Trance Дежа Ву в София с Wicked Hayo

 

Снощи в клуб Туинс в сградата на НДК в столицата се случи едно от онези така рядки събития, които могат да ни накарат да се чувстваме  в “бяла” страна. Благодарение на находчивите новатори от Feel Me Crew (организатори на серията ивенти Терен) станахме свидетели на качествен сай – транс с днешна дата от  WIcked Hayo и DAZ Brigade.


Това всъщност са два проекта с участието на един и същи човек – белгиеца Дан Фириуиу, който по щастлива случайност е свързан с организаторите, котио досега не бяха мислели за подобен род събитие. Крещящо непопулярна у нас и сега музика, но и крещящо добра…

И добре, че се случи, защото именно така се пръкат на бял свят оригиналните неща – от малки партита с малко посетители  на неизвестни места е тръгнала електронната музика на запад, а после и у нас… Шепа творци с нестандартна визия, по – скоро приятели – и после бум.

За съжаление в момента са наистина малко Сайкъделик артистите, но ето че един от тях, изненадващо добър, дойде и превзе малцината щастливци в клуб Туинс. Сред присъствалите нямаше нито един, озовал се случайно на мястото който да не знае каква скъпоценна рядкост е въпросното събитие.

Белгийският маниак, независимо от двете си творчески личности, представи своя музика на живо, обединена в плътен еднороден психосет още от рано, малко след полунощ отстъпи полетоо на изява на родните участници, преди да нахлуе в нощта за втори път. Непредвидено като че ли, но особено приятно дежа ву.