Валякът – Динозавър Cooh

 

Дръм енд Бас Сила гласи надслова на поредното знойно парти на HMSU на 4 – ти километър. Сега е съвместно с MIrizma като разделението е на малка и голяма зала.

Към половин час преди полунощ тълпата е още отвън – да се съберат по класове най – напред. Вътре голямата зала още не е отворена, в малката вече има няколко души, оглеждащи закачения лайн – ъп на стената….

Диджей Кух (COOH)  без изобщо да се съобразява с всичко това се качва на пулта, който веднага му бива отстъпен и показва защо и как се пробива на най – най високата бас сцена в световен мащаб. Никой не намира досатъчно сили после и да му напомни че трябва да слезе…

От самото начало задава такъв бас, че ми се стори как стените на заличката отвътре се разместват и започват да се заcтъпват една с друга като фасадите в клипа  „Believe” на Chemical Brothers.

Засуква и дръм линията и неизвестно никому как успява да преминава съвсем плавно през най – различни мотиви, от реверберирани писъци от филми на ужасите, през бесни дай – хард – fucker – метъл жици, съветски военновременни радио призиви, та до култовите навред напоследък вече родни фолклорни песни. Всичко това се лепеше на последователно с все по – голям интензитет като в лентата на спиращ дъха екшън – НЕ! По – скоро като бавен валяк, който гази наред и всичко му се налепва отдолу, допълвайки мозайката с жертви.

Залата се е напълнила бързо и докрай, като корито на река след внезапно отприщил се бент.

Някъде на втория час под валяка осъзнавам, че има определен вид звуци, които се повтарят отново и отново в на пръв поглед така разнородния му сет. Това са кратки изпращявания, може би дори оригвания ? Навярно са части от по – дълги звуци, доколкото чувам май животински.Паметта ми се опитва да ме излъже, че всяко трето  парче е едно и също, струва ми се, ту онова, ту друго, най – често като че ли Diplodocus на Noisia, но си знам – не е и това.

Просто валякът в мен бе порасъл. Това което в начлото взех за валяк се оказа само нокътя на предната лапа на динозавър, чийто край не се виждаше..