Линейката Dubfire

 

Организаторите от столичния клуб “Ялта” поканиха познатия с хитовете си Дъбфайър (Dubfire) за края на звездния сезон в столицата снощи.

И определено не сгрешиха.

За разлика от своя бивш съратник от прочутото дуо Дийп Диш (Deep Dish), Шарам (Sharam), който преди няколко месеца на същото място представи чисто новия си албум, Али не заложи като цяло на многото си хитове, както навярно очакваха мнозина.
Дъбфайър обаче показа най–висш пилотаж, залагайки еднакво успешно на различни подходи в частите на сета си. Първият час бе изцяло banging style хаус с плътен ритъм, който не секна около час и точно когато си мислехме, че ще си останем с тази приятна изненада, постепенно мозайката се разнообрази. Тук–там вече се разпознаваха отделни тракове, собствена продукция – също, неусетно плаваха редом вокали, без да се набиват излишно на предна линия. В последната част на сета си премина на все по–обособени”засилващи” парчета.

Класа. Ако трябва да обхванем с поглед целия сезон и да отличим от всички като водеща, е в състояние да съпоставим единствено с показаното есента от неуморния перфекционист Ернан Катанео (чакаме го на същото място след две седмици).

И сега, както тогава, в заведението можеше да бъде видяна доволно голяма и разнообразна аудитория, а не само наскоро навършилите пълнолетие. И отново хората не си тръгнаха до сутринта, като не спираха да избухват на всеки крайпътен камък.

Ако все пак трябва да излъчим фаворит, то поради разнообразието на подхода си Дъбфайър като че ли дръпва напред с няколко конски сили.

Наместо познатия планински път с басови изкачвания и спускания, се озовахме на права магистрала, в линейка, пускаща сирената отвреме навреме.