BASS-STAR-DOS срещу родните роботи – Машината Работи На Високи Обороти

 

Цялата история oколо Брекбийт дуото BASS-STAR-DOS /или накратко BSD/ е вече митична…
Ако съдим по Top 100 Breaks Chart на Beatport, където преди няколко седмици в Топ 20 имаше 18 техни парчета, BSD вече са ни завладяли…

Ама не съвсем!

Най – напред подгряващия сет на безименния роден герой (незнайния воин не бе посочен никъде), се оказа прекалено добър. Стана ясно, че няма да е слаба вечеринка , а сериозна брекбийт вършитба. Пичът брейкна с комбайна дори Пол Ван Дайк…

Не може да се подмине в никакъв случай и случая с анимацията. На екраните зад пулта в центъра на клуб Spacer се въртеше леко и перфектно забързана анимация, която не се повтаряше в никой момент от цялата вечер. За да е възможно това, бяха заети дори кадри от множество предни партита, включително от  Renesanz и някои, проведени на конкурентния клуб  “4 км”.

И когато всички очакваха най – после да се появят маскираните типове, наместо тях, на сцената срещу пулта се качиха момчета с микрофони в ръце. Там до стената.

Застанаха горе ненадейно няколко столични рап МС – та. Там до голата индустриална стена, като за пред разстрел. Точно както се чувстват младите хора в България.

Последователно и едновременно, прескачащи се, клатещи се и крещящи в лицето на клиентелата, която постепенно се преобрази в ТЪЛПА. Подскачаща, ревяща, настъпваща се усмихната и повтаряща на свой ред по някоя и друга рима.  Първи бяха двамата логопеди (Logo5).  Блеснали очи, бутилки в ръка и две непрегракващи гърла. Извикаха при себе си Wosh MC, после излязоха и целия състав на The Top Stoppers. И се оказа, че “машината работи на високи обороти”.

“Лош” психопат обязди с много чиста вътрешна сила микрофона и запрострелва всички наред с рими. Вкара трио с Логопедите, собствени парчета, неповторим акапелен фрийстайл, дует с Йоко, и -разбира се – порядъчна серия на разбунените  “Стопъри’ … – все така с блеснал в някакво свое собствено измерение поглед!

Тея момчета трябваше уж да подгреят, а те какво взеха, че направиха ?  Скриха май топката – спряха играта направо! Real Top Stoppers.

След рап потопа публиката на нов ред бе атакувана. Завъртяха се всички пак на обратаната страна – към пулта. Там двама маскирани. Досущ като излезли от Венециански маскен бал. Накацали дека с плейърите.

Започнаха да замерят с бийтове. Единият махаше като каратист на много забавен кадър, докато партньора му задаваше траковете. И после обратно. Пускаха повече от прилично, насъсквайки от време на време апаратурата до краен предел – като при навлизане в хиперпространството. То и без това Spacer е с дизайнерски уклон към космическото. Но това, с което грабнаха аудиторията, а явно и класациите, определено бе външния вид и поведение. Дали като са си прибирали заслужения хонорар са си свалили маските е чудно…

Harry Up и Kenobi от Breakalicious определно си свършиха работата отлично. Неочакваният ход с две сцени и разцепване по средата на брекбийт партито с квартален “копеле” хип – хоп на смесени начала, се оказа по – успешен дори от маските на международните “бастарди”. Партито ще се помни дълго. Посетителите наистина не бяха толкова много, но мълвата за качествените партита на Breakalicious ще продължи да се разраства и при положение, че се прекрати честата смяна на клубовете, ще се утвърди вече нещо като истинска брекбийт сцена…