HEARTTHROB & FABRIZIO MAURIZI @ Element

 

Metropolis организираха двоен удар с Heartthrob и  Fabrizio Maurizi. Два елемента на култовия лейбъл Minus.
Както говори и самото име, става въпрос за минимъл. Така нашумялото у нас в последните години минималистично звучене. И така в съботната вечер на 26 – ти март в клуб Element of Metropolis се очакваше прилив.

Вече цял месец след откриването на клуба с Umek, ветераните на електронната музика у нас от Метрополис канят в собствения си клуб добре подбрани чуждестранни артисти. Повечето не отях на са идвали никога в България.  Сега бяха двама. При това супер качествени !

Heartthrob (името в превод значи: “сърдечен ритъм”) показа доста професионално отношение. В продължение на час и половина не вдигна поглед от пулта. “Ззаваряваше” частите на изчистен сет подобно на робот, който сглабя автомобили във фабрика. Караше лайва по стриктно предначертан план.
Хората бяха доволни, но останаха още по – приятно изненадани от  никому неизвестния Фабрицио Маурици. Уж от същия  “минусмалистичen” лейбъл, той влезе директно на 4 – та предавка. Явно бе наблюдавал внимателно реакциите на хората по време на изявата на  по – утвърдения си в бранша колега и си бе направил качествени изводи. Успя да влезе подкожно в настроението на присъстващите още с първото парче. Не се спря, докато не разхвърля навред подскачащи денсъри. Досущ като вирнатия разрошен перчем на челото му.  Неповторимото щастие на ъндърграунда бе това, с което бяха наградени малцината присъствали.
Българинът  за съжаление не се вълнува от това кой пуска…, макар че излиза “на парти”. Той чака да се зашуми около някакво място и едва тогава се намърдва… и на нов ред не иска да чуе за никое друго. Е, нормално е да се е поизпарил ентусиазма от 90 – тте години, когато мълвата се носеше бързо и хората бяха жадни за нови неща, а сега са просто претръпнали в студа на кризата. Но от друга страна “картинката” на клубната сцена у нас не е като с  мобилните оператори – всеки следващ да се задоволява с трохите от останалите – има за всеки място под Слънцето. Просто всяко начало е трудно и ще трябва време. Нещо, с което опитните диджеи на Метрополис разполагат.
Още с влизанто в “Елемента на Метрополис”  фенът се чувства като в първите елeктронни години и дискотеки у нас: Леко сладникав дим. Висок таван. огроме дансинг, който измества барове и сепарета в дъното. И танцуващи хора. Не прилича на днешния български  клуб с  “подбрани” диджеи, клиентела, персонал и обзавеждане. Оригиналност и качество за сметка на бърза популярност и реализация. Ясно е, че няма как тълпите от гиговете им в големи зали автоматично да се се заковат в по – малката зала на име Елемент… Защото Елемент е именно зала, а не клуб по стандартните измерения.
Метрополис никога не са искали да попадат в категориите на общоприетите стандарти. Винаги са търсели шорткът към вдругиден. Не към днес, не дори към утре, но към по – следващия ден.