Tangra Fest 2011: Единение с Дъха На Природата

Psychaos – keyboard widow

 

Наложи се руснаци да се вдигнат и дойдат чак до Пирин планина, за да бъде организиран и у нас истински Транс фестивал. По – точно International Eco Art-Dance Festival

Tangra fest бе истински фестивал на психеделичната култура… Макар музиката на главната сцена да не бе толкова корав full on psy, а повече forrest, dark и главно progressive, както си е според модата на момента.  Истински ценното на това събитие бе арт атмосферата. Цареше усещане за тайнство на специално подбраното място определно е това, което кара отсега още организатори и почитатели да мислят за второ издание догодина. То вече е запланувано.

Мястото бе високо в планината близо до Сандански – място, удобно за хора от Гърция, Македония и откъде ли още не. Проведе се в рамките на пет дена (9-13 септември) и цените на билетите бяха определено от международен мащаб – на място входа беше над сто лева. Най – голямото име сред артистите от всички държави си остава нашия Климент. Човекът, който се изяви сам и в колаборации на четири пъти на двете сцени. Той като че ли олицетворява и цялостното стилово разнообразие.

Иначе се изявиха само на главната сцена 30 артиста и диджеи, от които дузина на живо. Интернационалните свидетели на цялото събитие бяха близо 400 души. Да си пожелаем догодина имената и посетителите да са още повече и по- разнородни, а фестивала да се нареди до останалите от този род, каквито ежегодно се случват за по седмица във всяка една страна от Европа понастоящем.