Club Calderonе

 
Ето че Виктор Калдероне дойде пак в Ялта . За  седемнайсети път… или нещо подобно ? И какво стана – клубът пак беше пълен. Даже наскоро не се бе напълвал така, поне през тази година. Навярно сега, когато започва нов сезон, заведението срещу Софийски Университет ще започне да се пълни пак редовно не само с класни диджеи, но и с много публика. Свежата кръв на младата аудитория окончателно прие клуба за клуб в истинския смисъл на думата. Доказателство за това е дори седмичният брой специални и серийни партита там.

Но да се върнем в събота вечер, когато човек нямаше къде да падне ако се подхлъзне. Дори на пулта при усмихнатия Нюйоркчанин нямаше празно, а русо. Прави впечатление напоследък, че на диджеите в Ялта освен качествен алкохол, се полагат и високи градуси в плът. Относно музиката няма никакви изненади: минимъл хаус от най – чиста проба.

Човекът е като редовен влак, който всеки път идва и винаги откарва до едно и също място с еднаква скорост. И всеки път всички са доволни и идват пак следващия път. Почти няма друг такъв случай. Излишно е пак да изброяваме колко много и често, но как и защо става така ?  Да повторим пак за родния навик да се харесват само нарочени имена веднъж завинаги и безотказно, независимо от случващото се…. но това не обяснява случая, тъй като има и други негови сънародници, гастролиращи редовно в Ялта, както и големи техно имена, чакани масово на електронни гигове в България. Огромният му брой визити тук за последните три години са все по покана на Ялта и това подсказва като че ли верния отговор на загадката:

Този симпатично усмихващ се Виктор изпипва стила си, и като музика, и като външен вид.
Толкова внимателно и неизменно винаги инавсякъде, че се получава именно така нареченото клубно усещане за знакова принадлежност. Той е символ, емблема…
Точно, както  отвъд океана хората си уважават и поддържат в продължение на десетилетие колите и никога не изменят на дадена марка, а собствения си автомобил често поддържат в продължение на цял живот. И именно това чувство за горда принадлежност е продукта Калдероне, чийто ексклузивен вносител у нас е клуб Ялта. Надали и друг може да си го позволи. А същото важи и в обратната връзка – надали сам той би помислил да поиска нещо по – различно от Ялта или пък да не дойде там пак.