Нацепени Цепеняшката Ad Noiseam

 

Родната Дъбстеп сцена застана редом до Екатерининбург и Гент и приюти едно от партитата по случай десетгодишнината на лейбъла Ad Noiseam. Надойдоха воеводи от запада като Hidden и Broken Note, които застанах редом до Balkansky и Loop Stepwalker по повод новоизлюпващия им се албум Adhesion. Поредната зловеща мозайка на Иван Шопов (познат най – вече като Cooh) за немалък световен лейбъл.
За неговата изява и за дъбстеп тълпата няма смисъл да преговаряме. Приятната изненада на вечерта бе Hidden…
“Скритата лимонка” в случая не бе самия той – известен е на запознатите – а начина му на смесване: Освен че замесваше всевъзможни индустриални и спийдкор/брейккор линии, типично за холандските сцени, с честата си смяна на тракове и стилове в бясно темпо, успяваше да ни телепортира в една константно пърхаща в тремор техноидна бас галактика. В нея през илюминаторите наблюдавахме последователните избухвания на поредици  от свръхнови – ремикси. Изплющяваха китарни сола на Пантера и Сепултура, за да бъдат натрошени в мелачката на хипер двигателя. Докато се усетим и със суперспийййййййд, хоп! – и сме в следващ рояк от звезди, всичките брейкнати до самите си ядра. Нацепени цепеняшката.

Опитвам се да си спомня за протокола всъщност кой склед кого и по колко и кога пускаше, но паметта ми е запълнена като с вакуум от едно – единствено в целия космос поле. Dj Hidden.