Флуоросцентната Захапка на GOLDIE

 

Ето как Goldie за пореден път изплува от фабричния мрак на по – следващото хилядолетие и захапа със златните си зъби софийската зона урбана.


Американския “зъл гигант” Vice в компанията на още по – големия брат Adidas хвърлиха тежка сянка върху родните стандарти. Парти Центъра на 4 километър бе организиран в едно наистина мащабно и изпипано до сетния детайл партенце. Сладко като ритащо с кецки на скейтборд детенце:
1. БЕЗПЛАТНО… но с приятно посрещане и спешъл гривна за всеки.
2. Значки, лепенки и логото на адидас с петминутно симпатично мастило върху дрехите за всеки
3. прожекции на огромен екран във всяка от залите, а на по – малки – рекламни клипове с дрешки и кецки, каквито сигурно до следващия преход няма да видим в България…
4. същите невъзможни десетки кецове , сложени отзад на баровете.
5. Същите невъзможни флуоросцентни фланелки и анцузи върху пет брейкъри, които разчупиха дансинга на две.

6. Отделна зала с рампи за байкове и ролери, които не спряха да цепят мрака до първи петли.
7. Goldie.

Там, с цигара в златаната си уста, миксиращ с губещата се в златни пръстени дясна ръка върху пулта.. и широка усмивка. Хората бяха доволно подгряти от по – рано с Harry UP (Breakalicious) с лек хип – хоп подход и брейкване на серии от рода на Depeche Mode  – World In My Eyes; David Bowie – Let’s Dance…

И после нахълта отнякъде съвременния градски варварин Голди. Захвърли яке, ухили се и нададе от неговото неравноделно бас хоро. Уникалното редуване на зареждащ дръм енд бейс и после дарк трип без бийт в това, което изглежда напръв поглед като анти – смесване. Диджеите обикновено редят сходни тракове. Той – не.
Предизвиква пого с бесни вокали и дръм картечници, докато бодигардовете не дойдат да ни помолят да спрем.
И в следващия миг ни пуска на студено и тъмно като в игра на сляпа баба насред изоставен завод, в който една – две машини все още работят и глухо се чуват нейде в мазето.
Той прави каквото си иска.