Solar Christmas with D. Ramirez and Mark Knight @ зала Армеец

 

Коледа в новопостроената зала Армеец в София. Solar бяха решили твърдо да сътворят най – грандиозното електронно парти, правено някога у нас. Две икони на така обичания днес хаус, едно MC и два киборга.


Плътна лазерна покривка над тълпата. Това не бе нещо ново, с подобна грандиозност се отличи и шоуто на Жан – Мишел Жар, когато два месец по – рано същата зала бе открита за пръв път за музикално събитие. Сега обаче доста от редовете седалки бяха автоматично прибрани в новообразуваните стени около клетката с танцуващи хора.Всичко заприлича още повече на научно – фантастичен филм, когато се развихриха и двата Kryomen – робота. Полухора – полумашини, които изглеждат, светят, движат се и ескалират като движени от нов и все още прохождащ изкуствен разум. Един писък на утрешни ден, пробил и озовал се и у нас. Още през 2011.
“Пришълците”  всъщност бяха D. Ramirez и Mark Knight, представени от  MC Gee.

По принцип рядко има МС в хаус партитата и “Джи” явно знаеше това, не се напрягаше излишно и се грижеше повече за цялата атмосфера, отколкото като част от музикалния съпровод. Що се отнася до диджеите, и двете светила пускаха поотделно, както и заедно. А за да е радостта на публиката бе още по – пълна, бяха облечени в екипи на българския национален отбор по волейбол. Все пак ултрамодерното съоръжение “Армеец” бе планувано като дом на популярния у нас спорт… макар и да се развива и като космически кораб.

Марк Найт отново показа своята преданост към родните фенове зад и пред пулта като накрая отпраши към Ялта за осем часово афтър парти. Но за ценителите на самото звучене по – голяма стойност имаше дебютното гостуване на Ди Рамирез пред нашата публика. Корифей с неотслабващо свежо чувство за ритъм от първата до последната минута. Наектрилизиращ и изчистен. Не хаус, а направо чист dance. И Външния му вид, нещо така съществено в съвременния музикален пандемониум, и той – ясен и открит, вместо да говори предпочита да се усмихва, искрено гледа и радва. И себе си, и околните.