Sharam Разтяга Yalta Наново

 

Ялта стартира сезона с промо тур на Sharam по повод новия му албум Night & Day.

Самият клуб бе също с чисто нова визия. За разпечатването на новите саунд и вижън апаратури се събраха много жадни, надъхани парти създания във всички открити и закрити части на заведението.

Шарам започна ударно под аплодисментите на клъбърите. Много бас и скорост, взети направо от “нощната” селекция на двойната компилация, която все още никой не бе чувал.Постепенно изкара и фънкарското от себе си – игриви вокали, все по – накъсани и подчинени на бийта. Не пропускаше и контакта с публиката. В пика на вечерта от пулта заваляха надуваеми играчки. Костенурки, златни рибки, банани и чукове във всички цветове на дъгата отмерваха тактовете на шоуто от десетки ръце на дансинга.

 Матовият тунинг на осветлението вече се вписва с лъскавите стени и таван, така както трябваше, за да е по – пълна представата за космически кораб. Специален спейс нагледвач се разхождаше нагоре – надолу с ултра таблет за управление на цветовете и премигванията на змеицата Ялта. Новата чернокожа танцьорка с очна линия и бретон като от Star Trek също не може да бъде отмината. А отвън бе паркирана и също научнофантастично “пипната” Stingray корвета (Шевролет), досущ в традиционните желания на самия мистър Тайеби.

Шарам показа разностранни умения – продължителни смесвания на два трака, плавен ритмичен преход, “скриване на бас – шайбата”, многократно потапяне и изплуване на мотиви, но най – голямото му достойнство през запомнящата се вечер бе работата с вокалите. Той притежава онова заветно умение да изброди пътя на даден глас докрай и после да го превърне в качествено нов елемент. Кара по магистрала, после стеснява в две ленти, затрупва всичко в черен път или по скоро пътечка, в която гласа изчезва и се появява като прекъсната на сет – картата линия, и така се заиграва с честотата на тези появи, че те преминават в ритмичната категория на бийтовете. Там, при баса и останалите удари. И когато всички те се слеят в унисон, музиката за ухото се превръща в едно голямо галене с легион откъснати меки глави на камшици.