В Кариерата На Четвърти Километър

 

На поточната линия – Mocks:

Хомогенен гладък като самолетна сплав дръм енд бейс с трак след трак, вредени във влака тракат като човка на сврака.  Димо реди количките на лифта с обработена руда като от време на време дръпва ръчката и бие спирачка в паузите на композицията тракове – болезнено напрежение за лагерите на механизма – и после пак кара одушевените сегменти на 4 – ти километър да се сглабят и разглабят.

 

След 00.00 часа застъпва нощната смяна. Ogonek.

Пултът в ръцете на Валери е кормило на един от онези, заземените кранове, които  събират пясък или цимент до заводските цехове. Той е в малка кабинка на багера на върха на купчината, оттам командва събирането на цимента. Загребва се от най – долу, издърпва се до горе и там се изсипва. Целта е да се събере на едно място всичкия цимент. Изпразненият от съдържание зъбчат крайник на багера се спуска пак най – долу и загребва наново. Нагоре – и после пак долу!

При Cooh се оказва, че багера е от още по – ново поколение.

Всъщност машината е хибрид между статичен багер – събирач и подвижна земекопна къртица като японската технология, с която се прокопават тунелите за линиите на метрото. Иван представя новоизлюпения си прототип, оборудван с куп снаряжения. Това включва специална духалка, която разпръсква вдигащия се от дръма басов прах и го заменя с довят от незнайно къде супердълбок мрак. В края на смяната на домакина Кух успяваме да обхванем картинката: Отнесени сме в кухината на самото земно ядро.

Там ври и кипи чист необуздан хаос. Panacea.

Хибридът е киборг с човешко тяло. Преди много време, когато бил още човек прекопал и той под нивата, попадайки на богато сребърно находище. Погълнал много от чистото течно сребро. В резултат половинатa от органите му и костите покълнали сребърни, както и горната част от ченето . Механизирал се изцяло и излял душата си в специалния модел драгстер – въглекопач, който виждаме как копае с ръце въздуха в ударно темпо насред завода с роботи, пренесен в четвъртия километър от ядрото на тази планета.

След него започват да копат съветските учени Gancher & Ruin.

Te работят с удвоен прототип на земекопното съоръжение. Би – турбо драгстер – въглекопач. Две са кабините,с две седалки, две огромни механични ръце – лопати, кито дълбаят и разширяват ядрото. Лавата е басирана до безцветие и студ и така, охладена потича нагоре към мантията през пропкопания лабиринтот галерии. Тя се разширява все повече и доближава до земната кора. Останал е само тънък слой повърхност около гигантизираното ядро.

Той също изчезва, когато в командния пулт се настаняват накуп COOH, Panacea, Gancher & Ruin.

Заедно те взривяват и последния остатък от съзнание у земляните преди да започнат същинска дейност. А именно, да изградят наново на цялата планета. Всичко – ядро, мантия, кора, градове, сгради, пътища, хора. Само от хром. От всички вещества, добити в недрата на баса, те избират рудата на хрома, с която да изваят следваща, по – нова Земя. Планета в позицията на хрома.