Double Deconstruction В Комбината Със Suburbass

На 25 – ти срещу 26 – ти януари в комбината на 4 – ти километър в София протече тежка вечер в двете най – малки зали. Техно задругата Overload организира къртене на мивки на едро (с цени на едро) и извозването им с помощта на дръмендбейс типажите от Мetafiziq и накрая засилване на струята в оголените ни водопроводи с помощта на испански и френски техно електронни изпитатели. Скромно по размах (и озвучение) събитие, което обаче ще остане в сърцата с много доброто колабориране на диджеите по пултовете и с отличната идея да станат традиционни съвместните електронни партита с музика от различни стилове.

Нямаше излишна охрана, осветление което да блести излишно в очите или опашки навън, на открито в студа. Просто влизаш, леко завиваш и влизаш в техно сериала. ако не успееш от “ходом” да минеш директно в “галоп”, отваряш малката вратичка към кутията на Пандора отзад, където да бъдеш най – напред размразен. Там с тежки баси ти напукват черупката, така че да останеш само по голо месо… На стажa в хирургическия кабинет се отличиха Digital Soul (в тандем с Gomez на моменти), който нацелваше точните моменти от точните тракове по нюх, макар в дългата дръм върволица да пропускаше излишни паузи при смесването между траковете, както и  Ruji. Едрият тип стоварваше едър бас без упойка непоколебимо. Упорит и последователен за радост на изпитващия професор по медицина OGONEK, който от радост колко са напреднали студентите, им пусна един час повече преди да започне и събере целия институт в малката стаичка.

Междувременно отатък, в “конюшнята”:

Всеки от родните техно диджеи оседлаваше и обяздваше с хард техно тълпата безмилостно и безпрекословно. Аеробиката течеше на пълни обороти, когато някъде към 2 след полунощ се пренесе и зад пулта. Диджеите станах акробати и се запрескачаха по двойки и четворки по миксерите едновременно – това Мокушита, Джой Оувърлоуди и Ноубодита, също и Металикси от време на време  изскочиха досущ като три отбора кечисти на един ринг едновременно за радост на роботизираната публика.

И точно си помислиш, че си се накефил, се сещаш че трябваше да има и чужди гости. И те се появяват. И ти става неподозирано още по – добре. Това са те – и добре, че дойде на това парти, нали ? Двамата испанци DANY HARDPY & LDM или иначе казано Sick System застанаха истински професионално и съсредоточено в темпо и стил, картографираха хард тек мускулатура  по цялото ти тяло, включително по сивите клетки. Добри възпитаници на иберийската школа ала Кристиян Варела.

А сивите ти клетки биват поляти и сгряти от насеченото със семпли уникално тесте тракове на французина Suburbass. Мислеше си, че те чака тежка хардкор трещялка от подивяло франсе – Не! Само очите му, скрити  между нахлупената шапка, носеха печата на рейв епохата на 90 – тте. Франсето с еподготвяше крехко и неусетно, обикаляше още от рано инкогнито из залите като си отбелязваше тукашния стил и настроение, така че да постигне максимален ефект сетне за своето деликатно умение. Да, “деликатен” е точната дума за Събърбас, който стрижеше мотиви от съзнанието, после ги предеше на вретеното – семплер и накрая плетеше скоростно с ръце – куки фино и ситно плетиво, което неочаквано обличаш като топлещо техно.