На Електрическия Стол С Angerfist

Залата на 4 – ти километър бе пълна на 22 – ри февруари въпреки студа и цените. На гости ни бе Angerfist. Нашумелият масово представител на холандското хардкор звучене. И случайни нямаше. Нито пък недоволни.

Дори самата саундсистема бе така настроена, че да понесе непоносимото. Хардкор БАСът. Онзи дебел като в ДнБ-то бас, същевременно бърз като хард техно и на всичко отгоре гарниран обилно с епични клубни вокали като в ранната рейв епоха от зората на 90-тте.  А зад котлоните този път бе най – изявения представител на въпросния метод на циклене. Това е рецептата за истински хардкор по холандски, която се спазва стриктно вече повече от двайсет години и с която бяха гостени обилно всички дошли на трапезата. Изкъртени дори в костния мозък. Най – после наситени.Оставени и след края на режим ON. Така се чувстваха радостните посетители в тази вечер.

И макар да не сме Холандия със западноевропейските гигантски зали, чиито отсрещни стени не се виждат, определено направихме впечатление на височайшия гост с маската. Той се качи на пулта без прословутата си маска между другото. Сложи я по време на сета. Успя да извади не само 98 % свои неща като количество, но и поне още толкова като качество. Поне така призна сам, че му повлия дивата българска аудитория. Определено няма скоро да забрави България. В ехото от хардината му останаха дори качилите заедно на пулта Ogonek & Cooh… а те не бяха “ловили риба” накуп от доста отдавна. Дано намерят сгода да го направят пак, тъй като този път всичко живо бе взривено предварително и всеки нерв бе изкоренен още отрано.