Пътуващият Цирк на Armin Van Buuren

Armin van Buuren превърна София снощи в музикална столица на Европа. Хиляди фенове на електронната музика от цял свят препълниха зала “Арена Армеец” и станаха свидетели на спектакъл.  На финала на своя сет Armin Van Buuren сподели, че мотивът за това негово решение е страхотната българска публика и подкрепата, която получава при всяка своя визита у на

Хората препълниха модерната зала. Този път за партито бяха пуснати в оборот и две ВИП тераси от горните трибуни – вляво и вдясно над хората. Точно под тяхното ниво и над главите на хората се разпростираше мрежата от лазери. Излизаше от под огромния пулт като, а на няколко пъти излизаха и истински огнени залпове от сцената. Пиротехниките, може да се каже, вече не са монопол само на рок концерти като гостуването на Рамщайн например. Пултът бе грандиозен,  както и анимацията, в която човечето – астронавт АSOT бе със знамето на България. Петте госта бяха на също на високо ниво като отличие заслужи добре познатия ни Ferry Corsten. Той именно предаде щафетата на сънародника си Armin Van Buuren. Един равномерен и подклаждащ сет  бе заменен от керван ударни хитове като при всеки вокален  мотив отзад се визуализираше и съответния хитов клип.

Армин се качи отгоре върху самия пулт и дръпна кратка благодарствена реч на родната публика. От много години насам по електронни партита никой не бе използвал регулярно  в сета си микрофона. Холандецът го използваше често на този запомнящ се осми март. Той може да си позволи и това. Водачът на пътуващия цирк. Той може да си позволи всичко, тъй като вече е окончателно излязъл извън стилови рамки, както по отношение на звук, така и на визия. Армин Ван Буурен е съвременна популярна икона, превръщаща се по света в нарицателно – подобно на Мадона например, само че в контекста на друг, нов и технически безличен век, в който отделния индивид е просто вълна във всеобщия океан. Което прави още по – голямо неговото дело като артист.

ASOT- 1