Монархът TARKAN на звездната карта

Един истински любимец на българската хаус аудитория се завърна с гръм и трясък.

Турският хаус корифей, роден в Германия, е доказан феномен – най-малкото на родна територия. Колкото и пъти да дойде, неизменни орди почитатели посещават изявата му и сред тях няма случайно попаднали. Някои дори го преследват и в различни заведения из страната.

Този път той направи още по – специална изявата си. не става въпрос за 6 – тте часа зад пулта. Иде реч за мястото. Като за абсолютно приет монарх на волността и мечтанието, за Таркан имаше застлани килими, позлатени перила, перлена светлина и отварящ се към звездите покрив. Всичко това се случи на жълтите павета, срещу царския дворец на Батенберг, Фердинанд и Борис Трети – в балната зала на хотел България. Амфитеатрално построение на два етажа. Свързани вътрешно с “царско” стълбище. С външен достъп до денонощната сладкарница, където Любко Петрович даваше петлевови бакшиши на портиерите още миналия век. А двете танцьорки до пулта като никои свои колежки не си дадоха нито грам почивка чак до първи петли.

Гостите биваха внимателно настанявани като бебенца в люлка по сепарета от тип тераси, сновяха из етажите и заведенията и неизменно биваха обливани с протяжния хаус полъх Таркан. Каляване с най – големите му хитове на всеки 20-тина минути. След 3 – тия от общо шестте часа самозабрава хитовете отстъпваха място на плавното Тарканесване, подобно на безкрайна диря от самолет високо горе в небето. И за капак или по – точно – с вдигане на капака, – небето бе част от това парти: Стъкленият покрив на залата се вдигаше, разкривайки картата със звезди. Паметна дата в летописите на всички присъствали ценители.