DUB FX Spirit Над и Отвъд Морето и Балкана

Spirit Of Burgas 2013 предложи богата и наситена програма с електронни артисти.

Първият от двата дена, 27 – ми юли, бе предназначен за малко по – комерсиалното звучене, дори и за дръмендбейс любителите. Те имаха възможността да се зарадват на Chace And Status, едно от доказаните през годините имена. Смесицата от различни мотиви в леко и повдигащо темпо се отрази като цяло добре на публиката пред главната сцена. Още по- добре бяха приети Above & Beyond. Популярните сред масовия радиослушател двама поп-транс изпълнители зарадваха всички сетива на публиката, представяйки и сериозно визуално шоу, тяхна запазена марка.

След тях трябваше “да довърши” Paul Oakenfold. Но именития британски диджей се размина с втора изява у нас. Вместо него от резервната скамейка или по – скоро директно от някоя високопланинска пещера, в която се крият овчарите със стадата си, когато завали дъжд, се появи Иван Шопов, вече известен в целия свят като Balkansky. Пренесе стратосфери и йоносфери надолу през облаци и море, качи ни и нас сред странната химическа смес, която бълваше, и така замесени ни потопи дълбоко в земните недра.

Гвоздеят в програмата на целия фестивал се оказа един австралиец, който започна едва към 3 след полунощ. Бен Станфорд, по – известен като DUB FX.

Само с глас, настроение и усет за напипване на технически ефекти на живо от една дръм-машина, както и навременни включвания от секунданти с микрофон и саксофон, верни колеги от годините, прекарани заедно в улични серенади. Резултатът: хората съвсем се понесоха по лежерно електронната вълна. Разчупиха се благодарение само на един глас и се отправиха на пътешествие до най – светлите кътчета на душата си. От своя страна, австралиеца, това чедо на Тихия океан, също бе приятно впечатлен от родната публика. каза, че обикновено в тези часове на нощта публиката от фестивалите се разотива вместо масово да танцува и изкара няколко непредвидени по план свои парчета. Заедно с тромпетното дуо в края, а и сам. Сигурно изпълни всичко, което някога е изпълнявал. Направи свой духът на Бургас.