На Хранилката – PsySunTribe

 Фестивалът Sun Tribe се проведе отново и пак втората нощ бе посветена на психеделичната транс музика. Уж една нощ, а се оказа малка вечност.

На същото място. До рибарското селище под Бургас с канали вместо улици. След тази родна Венеция, в сърцето на полуострова, на голямата поляна пред гората с високи дървета. Там, с изрисувания в шарени цветове самолет до сцената. Безплатно. Хората – и те пъстри, изрисувани, татуирани, боси и най – вече щастливи. Артистите – малко на брой, но и те в специално разположение на духа. Едните надъхваха другите и обратно. Никой не се даде на този шампионат. Без умора.

Свежо транс начало на радостния Fullonick. После изпипания, но леко лежерен Marshmellow. Няма как да се отбележи събора на Пловдивските трансърски племена. Тези деца на палмите в ГОА, излъскани до изчегъртване с кърмата на псай звуци, нямаха почивка през цялата нощ и през дена преди това: Щом им идваше премного чил звученето, просто си насъскваха от гоаделичната хранилка в колите.

Един час преди полунощ застъпи и майстора на бойната „майна – псай” школа. Bagala. Засилил се като Крали Марко чак от германско за родината, специално за това „изрудско парти”. Подготвен сериозно, нахлу с мускули в играта. Навярно заради предходните участници и по – плавен преход, натисна педала на газта едва в средата на сета си. Голямото нацепване дойде с брутални вокални насъсквания made in germany. Не стана ясно кое е тайно внесеното през границата нелегално парчище, но му излезе име – Kindergarden. След него всички останаха в детската градина. Уж не помн, а ето че сега всички си спомниха.

sun

Хвърлената ръкавица бе поета от Tripitale. Не я хвана във въздуха, а я остави да падне… и после я вдигна без докосване. Левитация. Най – плавното и неусетно смесване. Техника и класа като на Бразилския национален отбор по футбол: там – от джунглата, събрани само феномени, тук – хипнопасеанси, от торбата наредени. Без напрежение и замисляне, оставяше ръцете сами да действат. Проводници на подсъзнанието. И хората също.

Появи се в нощта и astro – jack. Вещото въртене на флуоросцентната плетеница светеше и се извиваше като мигриращо под напора на звуците в съзнанието ДНК – съединение. Хромозоми, хромозоми, хиляди бълбукащи под музикалния прилив, хромозоми.

За така чакания гост от Гърция, Wingman, не остана толкова голямо поле за запълване в сърцата. Тежко гостуване в българските морски гори и въпреки това отвърна и се раздаде наистина докрай в надиграването. Имаше силни избухвания, взривни, макар че подбора му не бе така равномерно добър. И наистина се вкара изцяло, не спря да танцува над дългите заредени епопеи, съсредоточен до сетен дъх.

 

И тогава дойде второто полувреме на родните псай – фу мастъри от клана на ”интелигентната маймуна”.  Kundalini застъпи и надяла, наряза и настърга Full Fuckin On !  Той никога не прекъсва пълнокръвното сайкъделик мъмрене по главите, винаги има на кой защо да го набива и пренабива. Щом се качи и си загради пулта като кошара, всеки си знае и никой не понечва да спи. Изненади няма, изневяра – никога. Без слаби ходове.

Така щедро изпразни банката, че когато след него Inatroya не се вписа докрай с  даркстеп-транс залятата мусака, която пускаше, народа накрая поприседна, ала не можа съвсем да се унесе и заспи.

Тъкмо да заспят все пак всички и се случи най – големия ритник. По видело. Psyonick. Този пич от Бургас, не само отсрами местното представителство в олимпиадата, ами направо срази всички. Наставаха и заспалите. Изпървом пристъпяха из тревата,кой със спални чували, кой с плетени пуловери и суитчъри, но скоро захвърляха всичко. Човекът изглеждаше спокоен отвън, но сипеше такъв огън и жупел, че отвътре, там в жаравата на душата клокочеше вулкан, който не спира да изригва с всяко парче и хвърля отломки от чиста енергия на всички страни, попарвайки с радост де що свари. Fuel On на Kox Box остана да звучи няколко часа след самото пускане. Psyonick явно не му пукаше, че му е дадено да пуска по никакво време – в ранните студени часове на зората пред шепа хора. Това по – скоро го бе подтикнало да стимулира най – доброто от вътрешните си импулси, да го струпа и компресира до максимум и да го избълва през канала на всеослушание. Просто отказа да се съобрази със ситуацията – 8 часа сутринта. Вместо това тя се съобрази с него. След всички изяви на мастъри от по – рано, неговата наздравица дойде като най – голямото размазване.

Вече никой не мислеше, че има какво друго да се покаже. И въпреки това всеки искаше още. Псай – транса има това уникално свойство – колкото и енергия да е изразходвал човек, поне още толкова получава насреща. Кръвопреливане. А на музикалните артисти явно им действа като жажада за непрестанно подобряване и довършване. Все повече и повече.

И тогава партито продължи с пълна сила. След всякакви лайн-ъпи, извън програмите, не по план. Продълженията…

На пулта успя да се хвърли на абордаж най – първия участник, Fullonick. Пловдивчаннът явно се бе чувствал най – ощетен и неизявен. Или навярно заразен. За обща и бурна радост той взе радикалното решение да изцепи два часа класически ГОА псай транс. Целите парчета без много – много смесване. Със всичките му там индийски и всякакви други съкровени химнови припявания. До дупка. Не че имаше край: 8, 9, 10 часа: „ако ме оставят, мога да пускам още 5 часа.”

И Vodoo People, и Зацветали Яблони И Груши, всичко в кюпа, а мозъка да пуши !