Империята на Черното Слънце Спира Часовника

537960_10200946422051233_281029279_n

Black Sun Empire.
Самото споменаване на името носи мощен заряд. Вече десет години откак изричането му предизвиква искра и откат насреща у хората от всички страни. И България не е изключение – още през 2004–та холандския колектив, промотира пробива си Driving Insane, огрява София за пръв път (от общо пет вече) и ни превръща в част от империята… която не спира да се развива. През настоящата 2013 – та година изби от енерграунда, и през тротоари, павета и булеварди, се издигна нагоре до комерсферата с три хитсингъла и официални видеоклипове. За BSE, както за всяка империя по време на съществуването й, може да се говори само в сегашно време. Няма смисъл да се опитваме да надникваме в бъдещето, защото те ни го сервират. Отвърнем ли слух настрани от тях, всичко друго се оказва пък минало. И така на 21 – ви септември 2014 пресечната точка на времената се оказа Интер Експо Центъра. София бе за една нощ столица на империята:

29792_10202046774239048_982955578_n

Миша Хейбоер, една трета от BSE, излиза сериозен с коралово оранжеви ръкави на пулта за един час и половина. Само един час и половина! – си мислят всички в началото и никой не се интересува особено от другите артисти при наличието на „империята” в афиша на събитието. Чудят се дали само един от триото би се справил така добре. Миша се справя като за трима.

Още след половин час залата е безапелационно подчинена. С нагнетяващ вулканичен дръмендбейс. Досущ като да си послушаш Black Sun Empire. Само че на най – добре озвученото парти в България. В огромно хале. Пълно с хора, така както се чувстваш препълнен до краен предел и ти, който стоиш там с широка усмивка и пиеш наелектризирания въздух все едно пчела попива нектар от цветя. Стил.

1238275_636076643092354_429080137_n

На втория половин час от сета холандеца сваля козовете на масата. Сега наистина засилва тракове на холандското трио, изтъркани от употреба при всеки ДнБ диджей. И то именно тези, които в последните сезони белязаха сцената и сърцата на меломаните – звуковите татуси Extraction, Inpeak, Descent. Те са тунинговани на място от единия от създателите си, така че всички, дори и тези, които са ни ги пускали по занаят или ремиксирали официално, да се изчервят, ахнат, а после хванат за главата, чудейки се как е възможно най – доброто да стане още толкова по – добро. Много много мощно добро.

На третия половин час от равномерно доброто смесване и подбор все повече хора излизат навън от фурната. Да осмислят още веднъж сладката тежест на чутото. Ала там не намират спокойно смилане – тегли ги обратно навътре – и намират, че Миша започна все по – често да посяга към дъбстепа. Не че ДнБ-то му е по – слабо, просто хей – така, да покаже че Империята е толкова голяма, че граничи с всичко и всички, всепоглъщаща. Black Sun Empire край няма! Миша е почетен от Modestep, който го наследява на пулта с поредния Блек Сън хит. Респект.