4 – D Опълченците HMSU

 

15hmsu

 Честит 15-ти рожден ден на HMSU.

С 4 зали и множество диджеи по двойки единици, с мс-та и без мс-та, прочули се вече наши и чужди имена от всякакви лейбъли. Духът на HMSU. 4-те буквички отдавна са символ. Подобно на култови марки дрехи, компютри, име на характерен вид игра или чисто и просто 4х4 ноу – хау от последния век. Имената на тези момчета с неостаряващи лица… С вечните качулати суитчъри и комбат шушляци… С яките флаери и плакати с ърбанимирани чети… Да. Това точно са те. Четници. Поборнициза една ДнБ кауза, която в началото бе чужда. После стана ъндърграунд куулнес, след това запазена марка и в края на краищата печат със стойност на международен сертификат за качество – от Мексико и Лондон  до Мало Бучино и Кътина.

Tази така зряла 15 – та годишнина не можеше да е на никое друго място освен на татуираната с HMSU парти централа на 4 километър. Четири километра дълъг афиш с имена умножено по 4 пулта… Имената толкова големи и много, че бяха анонсирани нарочни зали: World of Drum and Bass room-a и Therapy Sessions ! И за най – изискания вкус – от пиле мляко.

Кеф ти МС – насреща е Biggie, ако не ти харесва в комбинация с диджей SS,  малка обиколка из руумовете и го чекваш с The Prortotypes. Ако си фен на балансирания като скорост и вокално присъствие дръм и бас – това е твоята зала. Плавни преходи между траковете и диджеите. Още ot High Roll в началото, чак до Targy, който накрая също се престори на двама. В другата основна зала бе по – тежкото звучене. Там по програма трябваше да се започне с повече гръм (L33), нарастващи дози “математика” в лицето на Mаzztek, все повече бяс (Forbidden Society) … та чак до откачането на вагоните с Ogonek & COOH. Aртистите като цяло успяха към личната си честота някак да се нагодят и към една обща хармонизирана галавибрация. Най – ярък пример бе B-Complex. Той по принцип е лиричен герой, но като за рожден ден откликна на местните предпочитания и с напредването на сета вкара повече тежест.

Тук и там се повяваше “Бай Иван” Шопов – COOH като руската армия из различните векове и зали, сам или в компания, и печелеше всички битки… без да взима пленници. Само нокаути. За него си знаем отдавна. Знае и светът. Светът знае и за нашата публика. Тя пък сега вече повярва, че нашите отдавна не са скромни опълченци. Марто и Димо след стотици часове ювелирно пускане заедно, поотделно и редувайки се, заиздаваха редом с акулите в баса като HIGH ROLL “по света и у нас” … и Света на баса дойде на Терапия в София по – иначе.

Дойдоха нек’ви именити мастъри от куп школи, но с едно наум в главата си: идват в боен ДнБ храм, където домакините до един са с черни колани. Получи се някак като в най – яките квартални мачове, в които махалата ни си е изградила отбор, който всява такъв респект, че “големите” идват на гости като обречени, а съвсем не като батковци. Софийската джунгла ХМСУ вече е един графити на световната бас карта, пред който всеки се спира да се подиви.

hmsu