Future Heroes: Лофтиране Под Широк Ъгъл

10408807_730803163630329_9045400999179982889_n

Танцувахме в завода, танцувахме и на покрива даже. Там верига от плексигласени шлюзове светеше в ритъма на партито под краката ни като мигач, на фона на околните стопове по комините. Усещахме вибрациите и през стените, въпреки че те не вибрираха като в добре познатите зали за партита в София. Просто се чувствахме свързани и извън утробата на фабриката.

А там долу Метрополис бяха издокарали Лофта с ъгловато разположение на пулта, украсите и ЗВУКА. Този път Негово  Величество Звука беше ювелирен. Перфектен като чисто нов уред за окисляване на аквариум, където рибките са доволно заситени с въздух. Излизиаше все едно от някой от огромните заводски комини в индустриалната зона наоколо.

Саундът може да бъде наистина мощно оръдие, което да се направлява вещо и със смазваща ефективност подобно на танк или гаубица. И по такъв начин го използваха на този Метрополис гостите от бъдещето в хладната юнска нощ.

Иларио Аликанте като типичен италианец не изгуби време в излишни церемонии по навлизане в обстановката и установи мигновен плътен контакт с публиката, вкарвайки  повече темпо в актуалното техно. Не загуби и ритъма на смесване, въпреки над двучасовия си сет. Имаше и наситени почитатели още в края на неговата изява.

Джулиън Джуъл от своя страна реши да представи многоликост. В началото заложи на тек до тек-хаус елементаризация – играеше с тънки, повтарящи се мелодични мотиви, които се забиваха директно в подсъзнанието. Постепенно премина в режим на отделни тракове с потъващ и завръщащ се бас, докато не стигна в края и до вокалите, оставяйки траковете цели и почти без смесване.

И после изигра своите козове и “майна” Тимо, който извади от ръкава наистина българското звукоусещане – характерни линии от познати, наложили се, парчета, които вкарваше в играта през определени периоди, а всички в залата въртяха ръце в такт…както и ги завари Стивън.

Партито остава в спомените като единение и по-общо музикално представяне. Артисти повече в общ афиш, от една трупа, отколкото в съревнование.