Lenzbass @ Future Sofia

Lenzman дойде и завладя София. Хората си го знаеха, предусещаха, а после и стана точно така. Само, че едно е да си го представяш, друго е да се случи.

psytech_team_-_mati_zemlya_fest_05_156

Организаторите от Future Sound Of Sofia направиха поредица от само добри ходове. Първо за подгрявка на Outlook движението този път избраха дръмендбейс артист вместо дъбстеп, при това от ликвидната веществена група. Без излишно много гости и подгряващи – с ясен акцент върху артиста… както и напомняха подгряващите. Които между впрочем бяха супер точни с всяка своя намеса, и пича на пулта с безбройните подготвени от рано в главата бийтове за всеки момент, така и младата мацка с перфектен английски акцент и наистина лежерно поведение на микрофона. Фонът на платната за прожекция бе също така детайлно изпипан. А относно мацката, не мога да не повярвам, че с всяко подрипване на кецките си, докато нежно вееше с глас, не се чувстваше волна като под душа или на водно колело примерно…

Outlook Launch Sofia_Lenzman

И така, към 1 и половина на пулта се приведе маестро Ленсман и веднага ни удари в челото чистата класа. Толкова многопластов, слоест и в същото време толкова лек, ефимерен. Уж има цяло течение Ликуид, а след като човек чуе Ленсман, вече признава само него за представител на стила. Толкова истински целеше той в десетката. И най – вече с такава лекота. Лекотата, която се проявява единствено, когато бъде достигнат момента на качествено узряване на даден изпълнител, и която покорява неизменно всички без изключение. Няма как да не получава признанието на своите колеги. Да не говорим за приятно унесените почитатели пред пулта в клуб Микстейп. А такива бяха всички още на десетата минута от сета му, без значение дали се бяха озовали случайно на мястото и го чуваха за пръв път. Личеше си, че и той самия се бе вкарал сериозно в промотирането на студийния си албум. Все пак това си е отглеждане на собствено дете. Такава бе и грижата, с която той ваеше всеки фрагмент от мозайката – изпълнена с любов и внимание. Това чувство се и предаваше и покълваше у слушателите… и продължава още да цъфти в нас.

С нетърпение очакваме нови срещи с този артист, с този звук, с тези организатори.